Shop Mobile More Submit  Join Login
×

:iconladycrimson: More from LadyCrimson


Featured in Collections

Literature by Kiralyna

Beautiful words by WildRainOfIceAndFire

I have to read by DieHerzogin


More from DeviantArtDetails

Submitted on
February 6, 2010
File Size
4.1 KB
Link
Thumb

Stats

Views
1,427
Favourites
33 (who?)
Comments
41
×
Mi s-a spus că iubesc copilăros, dar nu sunt de acord. Copiii iubesc intens, cu cea mai onestă pasiune posibilă, nu una impusă de vreo normă de intimitate  a cuplurilor. Eu iubesc mai mult ca un om bătrân, pentru care dragostea nu înseamnă pasiune, ci mulțumire interioară. Eu iubesc... pașnic.

El e ca mine din multe puncte de vedere. Are ochii albaștri – mai mult ca ai mei; e miop și el, dar refuză să meargă la oftalmolog. Îmi mai fură ochelarii ca să citească – Dostoievski, desigur. Face mișto de mine că-mi plac SF-urile, dar știu că și lui i-a plăcut Fundația lui Asimov, așa ca n-are decât să fluture marii clasici ruși prin fața mea pentru că știu că o face numai ca să-și păstreze aerul de pseudo-intelectual.

Da, da, se mai poartă ca și cum nimeni nu-l înțelege, dar nu exagerează ca mulți alții. Nu e artist. Adică, desenează, dar mediocru; cam așa cum scriu eu, dar nu e un impediment asta pentru el. Și ascultă muzică numai când desenează. Mă impresionează lucrul ăsta... și mă cam sperie.  Am început și eu să ascult muzică mai rar. Am renunțat la căștile permanent înfipte în urechi de fiecare dată când ieșeam pe stradă. Parcă aud mai bine lumea acum. Am realizat că îmi anihilam un simț plimbându-mă pe ritmul altei realități; iar acum merg pe ritmul lui.

Nu fumează! Probabil ar fi trebuit să consider asta un prim indiciu că ceva nu va merge bine. În toate marile povești contemporane de dragoste cineva fumează. Nu are ceva împotriva țigărilor, doar că a încercat odată să-și aprindă o țigară, să le arate altora că poate (știți cum e) și a aprins capătul greșit. Toată lumea a râs, el s-a rușinat și acum se înroșește de fiecare dată când cineva îi oferă o țigară.

Totuși, îmi place că nu fumează, dar cel mai mult îmi place un locșor de pe pieptul lui. Parcă e făcut special pentru mine; e spațiul ăla dintre stern si claviculă (oricare claviculă) care se mulează perfect capului meu. Și îi pot auzi inima; și-i simt plămânii cum se-nfoaie – iar când adorm, valsez pe ritmul lui.

Câteodată mi-ar plăcea să rămânem așa, dar orice sistem suferă de entropie, iar noi ne degradăm reciproc.

Îmi apucă o mână dacă liniștea devine tensionată, ca să-mi deseneze cerculețe în palmă. A descoperit el la un moment dat că doar acolo ma gâdil. Și-n momentul ăla, mă ridic într-un cot și vreau să-i spun că îl iubesc... Dar nu o fac. Și el rămâne tăcut; suntem niște fricoși amândoi – inapți emoțional. Și mă așez la loc, întorcându-mă la cuibul nostru de grauri muți.

Într-o zi, unul din noi va decide că e momentul să terminăm copilăriile. Știm că ne iubim, dar ne e frică de faptul că nu suntem în stare s-o spunem sau s-o arătăm. Ne vom lua în brațe o ultimă oară și vom ști de atunci că, chiar dacă ne vom îndrăgosti din nou (și sperăm să ne îndrăgostim din nou), nimeni nu va mai avea pieptul lui și nimeni nu va mai avea palmele mele. Îmi voi desena singură cerculețe, pe ritmul altui vals.

Nu ne-a scris Shakespeare; nu ne vom sinucide și nici nu vom avea ciocârlii să ne cânte tragedia. Noi vom trăi... așa cum știm, chiar și separați, chiar și singuri.
Pentru că m-am săturat de toate romanțele contemporane ce se vor tragedii.

Uneori, chiar și lucrurile complicate sunt simple.
Add a Comment:
 
:iconnomad1900:
Nomad1900 Featured By Owner Jan 6, 2011
E foarte fain ce ai scris.:)
Admir lipsa ta de tragism.
Reply
:iconghostguardian:
GhostGuardian Featured By Owner Dec 17, 2010
Cat se poate de bine ... !!! :hug:
Reply
:icontaseman:
Taseman Featured By Owner Jul 20, 2010  Hobbyist General Artist
Foarte frumos... dar trist.
Reply
:iconladycrimson:
LadyCrimson Featured By Owner Aug 1, 2010
Cateodata e mai bine sa ai un motiv sa oftezi decat sa plangi (diferite grade de tristete)
multumesc ca ai citit :heart:
Reply
:icontaseman:
Taseman Featured By Owner Aug 1, 2010  Hobbyist General Artist
Uite, Armando Palacio Valdes a spus ca "Nu e nimic mai trist decat tristetea unui om vesel."
... Important e sa zambesti si sa te bucuri de fiecare clipa
:love:
Reply
:iconrimolyne:
rimolyne Featured By Owner Jun 22, 2010  Hobbyist General Artist
romantismul modern mi se pare mai frumos decat cel contemporan... toti balaurii din lume omorati si toate nestematele culese nu inseamna nimic ca acel loc special de la pieptul lui...
Reply
:iconladycrimson:
LadyCrimson Featured By Owner Jun 25, 2010
complet de acord :heart:
Reply
:iconideea:
ideea Featured By Owner Apr 29, 2010
Noroc cu DeviantArt ca mai are maintenance din cand in cand, altfel nu as fi citit. I know, shame on me, dar urasc sa citesc pe calculator, ma bag doar la cele mai scurte :D
Oricum, foarte frumos,imi place cum scrii :aww:
Reply
:iconladycrimson:
LadyCrimson Featured By Owner Jun 20, 2010
d-aia si postez numai lucruri scurte pe dA :giggle:
stiu ca nici eu n-am rabadare sa citesc romane intregi :laughing:
Reply
:iconajyrakan:
AjyraKan Featured By Owner Mar 18, 2010
Nu moare nimeni... nimeni nu ramane gravid.. nu se casatoreste nimeni din interes... nu se sinucide si nu devine interlop.. nici nu se amagesc sau inseala.. nu mor batrani impreuna si nici nu se sprijina unul pe celalt cand raman in strada doar cu iubirea lor..Sper ca-ti dai seama ca ai facut de fapt un "Happy end" nu? :))
Reply
Add a Comment: